Ultima săptămână a fost una cu totul de foc pentru tot ceea ce mai reprezintă politica românească din zilele noastre. În ultimii ani, tot ce ține de această ramură a societății a reprezentat subiectul abordat de mulți în tot soiul de contexte sociale, de la mese de sărbătoare, reuniuni de familie, ieșiri cu prietenii și în multe ore de facultate. Ceea ce poate fi observat fără prea mare efort e că oamenii sunt tot mai dezbinați când vine vorba de a alege vreun partid sau om politic care să fie „bun”. Un alt lucru proeminent e că lumea nu se informează, deși trăim în era tehnologiei și la doar un click distanță te poți documenta în doar câteva momente. Și totuși, unii deși informați, par a fi hipnotizați de cuvinte pompoase și discursuri care mai de care mai fără nicio noimă.
Toată această grea încercare care se abate asupra acestui popor ajunge să dezbine simțul de a fi responsabil pentru o cauză comună. De la simpli oameni, care nu se cunosc, până la prieteni sau chiar familie și rude, opoziția pentru orientările politice au stârnit multă tensiune în rândul multora dintre aceștia. Prezidențialele au dat naștere unui fenomen care pe mulți îi bântuie. Pare că ura și discrepanțele dintre români se adâncesc și nu se mai opresc. În acest moment, România e împărțită în mod cert în două tabere, mari și tari. Din dorința de a nu cataloga pe nimeni în vreun anumit fel, ce pot spune e că dezinformarea, și implicit, proasta intenție a multora de a se informa, duc ce a mai rămas intact din această țară pe o cale a necunoscutului. Și tot aceste aspecte duc și la separarea valorilor cu care am fost cei mai mulți dintre noi crescuți, în a respecta aproapele, poate chiar mai bine decât pe noi înșine. Deși cu totul important pentru viitorul nostru, al tuturor, politica a ajuns într-un moment în care dictează felul cum vor conviețui oamenii de acum. Unii cu intenția de a menține situația țării așa cum e, iar alții, sătui până peste cap de toți acești zeci de ani în care au fost conduși de generații de politicieni și o clasă politică șubredă, au dus la o rupere clară între concepțiile românilor. Frica de necunoscut pentru unii, frica altora de a o duce în același ritm în următorii ani, stârnesc acest curent de care, cel mai probabil, vom scăpa. Când? Incert un răspuns deocamdată. Toată această societate rece, deși harnică și puternică în tot greul de care a dat în ultimii ani, e tot mai sătulă. Iar voturile date la ultimele scrutine denotă fragmentarea românilor și dușul rece dat clasei politice. Iar tot acest haos pentru unii poate reprezenta o satisfacție, oamenii fiind cu totul concentrați pe asta și mai puțin pe problemele serioase cu care ne confruntăm cu toții.
Nu se știe cum vom intra în noul an, că mult nu mai este. Sărbătorile bat la ușă, postul e în toi, iar acestea ar trebui să ne aducă pe toți mai aproape, pentru o mai bună înțelegere, compasiune, iubire pentru fiecare om din jurul nostru. Politica e mereu în tranziție, oamenii vin și pleacă, dar dezbinarea tot mai mare va lăsa urme ce nu se vor vindeca cu totul, precum o cicatrice.
[…] când vine vorba de a alege vreun partid sau om politic care să fie… Articolul Degradarea omului și politica apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
DE 35 de ani votam pentru ei,oare pentru noi cand vom vota????